ONZE SLAGERIJ

KWALITEIT…

Alleen het beste is goed genoeg. Dat vindt u terug in ons vlees, onze vleeswaren, onze catering, in alles.

Wij verwerken rundvlees van van Patrick van de Berg  Dodewaard. P. van de berg is al jarenlang hebben zij een voorliefde voor vlees van luxe vee. P. van de berg is nauw betrokken bij het fokken van varkens en runderen en bezoekt wekelijks de boerderijen.

Ook hierin onderscheiden wij ons door de manier van mesten, de huisvesting, het voeren, de uitloop mogelijkheden van de dieren ect. Doordat deze dieren in een natuurlijke omgeving, in een rustige ambiance opgroeien

heeft ook het vlees de tijd om op een natuurlijke manier te ”rijpen” wat zich weer vertaald in de (h)eerlijke kwaliteit op uw bord.

Naast dit alles voeren wij uiteraard ook kip ( biologisch en scharrel ) en aanverwanten artikelen, een zeer uitgebreide lijn kalfsvlees (uiteraard ook dikbil kwaliteit). Het gehele jaar door wild en gevogelte en in het seizoen vers. Één persoon stukjes vlees, de vlug- en panklaar artikelen. Ook veelal huisgemaakt.

Ons Biologische Livar varkensvlees.

Sinds het ontstaan van het Livarvarken in 1999, heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit. Dit in combinatie met een kleinschalige- en liefdevolle vorm van dierhouderij, onder toeziend oog van de monniken op Abdij Lilbosch, die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken. Deze manier van varkenshouden uit zich in de hoogste mate van dierenwelzijn en het drie sterren beter leven keurmerk van de dierenbescherming.

De combinatie van granen, kruising van bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Daarbij heeft het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Livar Geselecteerd Specialist met Krul

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat Livar Geselecteerd Specialist is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten een uitgebreid programma te volgen waarna wij voldoende kennis hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.

In 2022 hebben wij na een strenge certificering het predicaat ‘Met Krul’ mogen ontvangen. Livar Geselecteerd Specialisten die 100% Livar varkensvlees in het assortiment aanbieden hebben de mogelijkheid om zich te laten certificeren tot ‘Livar geselecteerd specialist Met Krul’. Dit unieke predicaat ontvangen de vakmensen wanneer ze door de strenge certificering door Kiwa VERIN, een onafhankelijke certificerende instantie, heen zijn gekomen. Het predicaat ‘Met Krul’ waarborgt de kwaliteit en herkomst van het varkensvlees dat de specialist aanbiedt. Dit resulteert in nóg meer zekerheid voor de consument én onderscheidend vermogen voor ons als specialist.

Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.

Onze belgische blauwe rund

Een goed product begint bij gezond en luxe vleesvee. Daarom werken wij samen met bedrijven die net als wij dat stapje extra zetten in het creëren van een diervriendelijke leefomgeving. Dat zijn veehouders die ook ’s nachts nog even bij het jongvee gaan kijken.
In de zomer lopen de dieren in de wei en als ze worden afgemest krijgen ze ruime hokken en een  dik ligbed van stro. Doordat de dieren het beste voer krijgen, bereiken ze gelijkmatig het punt van rijpheid.Alleen zo houden we de kwaliteit van het vlees hoog en kunnen we sturen op de wensen van de klant.

Winkelwagen