ONZE SLAGERIJ

KWALITEIT…

Alleen het beste is goed genoeg. Dat vindt u terug in ons vlees, onze vleeswaren, onze catering, in alles.

Wij verwerken rundvlees van van Patrick van de Berg  Dodewaard. P. van de berg is al jarenlang hebben zij een voorliefde voor vlees van luxe vee. P. van de berg is nauw betrokken bij het fokken van varkens en runderen en bezoekt wekelijks de boerderijen.

Ook hierin onderscheiden wij ons door de manier van mesten, de huisvesting, het voeren, de uitloop mogelijkheden van de dieren ect. Doordat deze dieren in een natuurlijke omgeving, in een rustige ambiance opgroeien

heeft ook het vlees de tijd om op een natuurlijke manier te ”rijpen” wat zich weer vertaald in de (h)eerlijke kwaliteit op uw bord.

Naast dit alles voeren wij uiteraard ook kip ( biologisch en scharrel ) en aanverwanten artikelen, een zeer uitgebreide lijn kalfsvlees (uiteraard ook dikbil kwaliteit). Het gehele jaar door wild en gevogelte en in het seizoen vers. Één persoon stukjes vlees, de vlug- en panklaar artikelen. Ook veelal huisgemaakt.

Ons Biologische Livar varkensvlees.

Wij mogen ons Livar specialist noemen. Livar is meer dan een product van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie, met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. Wwij zijn daarom trots om met dit mooie product te mogen werken.

Het Livarvarken wordt gehoed in samenwerking met Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd door de monniken.

Al negen eeuwen volgen de monniken zoals die van de Abdij Lilbosch in het hart van Limburg eenzelfde. Een levensstijl die weliswaar met de omstandigheden van tijd en plaats rekening houdt, maar wezenlijk dezelfde is gebleven.

De sobere levensvorm die de broeders op het klooster naleven getuigt van respect voor plant en dier, past bij het Limburgse landschap en houdt de menselijke maat. Voor meer informatie vewijzen wij u door naar de website van Livar. 

Onze belgische blauwe rund

Een goed product begint bij gezond en luxe vleesvee. Daarom werken wij samen met bedrijven die net als wij dat stapje extra zetten in het creëren van een diervriendelijke leefomgeving. Dat zijn veehouders die ook ’s nachts nog even bij het jongvee gaan kijken.
In de zomer lopen de dieren in de wei en als ze worden afgemest krijgen ze ruime hokken en een  dik ligbed van stro. Doordat de dieren het beste voer krijgen, bereiken ze gelijkmatig het punt van rijpheid.Alleen zo houden we de kwaliteit van het vlees hoog en kunnen we sturen op de wensen van de klant.

Winkelwagen